Hoe ik mijn bedrijf begon door 1 ervaring

Gepubliceerd op 17 april 2024 om 10:10

Hoe ben ik puur leren met paarden gestart. Ja dat is een hele goede vraag. Ik heb ongeveer 10 jaar geleden mijn diploma voor paardencoaching behaald. Samen met mijn ouders hebben wij een zorgboerderij en het leek mij leuk om dit uit te breiden met paardencoaching. Zo gezegt zo gedaan. Ik reisde af naar Caprilli en ging daar aan de slag met mijn opleiding.

 

Wat wel leuk is om te vertellen, praten over mijn gevoelens? Tuurlijk ik doe het wel maar het gaat toch gewoon altijd goed! 

 

Zo gezegd zo gedaan ik was een paar lesdagen verder toen ik in de bak moest. Mmm zoveel valt er over mij niet te vertellen. Ik liep de bak in bij het paard genaamd Max en keek wat twijfelachtig naar mijn collega coach die met mij en Max ging oefenen. 

Nou kom maar op dacht ik bij mezelf. Na wat vragen van mijn collega ging het paard mij opeens bijten. Een paard dat uit het niets gaat bijten ik had het nog niet vaak gehad...

De college die mij coachte wist ook even niet wat te doen. De instructeur greep in.

Alexandra wat doet dit met je? Chips dacht ik, Uhhm ja heel vervelend wel eigenlijk van mij mag die stoppen. 

Waar ik ook heen liep het paard achter volgde me en hield mijn mouw vast...

 

Het paard houd je vast herken jij dit? 

 

Ik dacht diep na.. Opeens overviel het me. Ik voelde emotie opkomen ( wat ik natuurlijk helemaal niet wilde vooral niet met nog 10 mensen die me aankeken) Kan het zijn begon de instructeur, dat je niet altijd laat zien wat je voelt?? 

 

Hier mee sloeg ze de spijker op zijn kop. Waar je niet aan denkt is er niet toch? Dacht ik altijd bij mezelf.

 

Ondanks dat dit 10 jaar geleden is weet ik het nog als de dag van gisteren. Het paard wat letterlijk aan mij liet zien hou niet alles vast en voor jezelf maar laat is wat los. 

 

Een geweldige ervaring! Toen wist ik dit wil ik ook voor andere. En zo ontstond de paardencoaching in mijn bedrijf, die ik nog steeds dagelijks gebruik bij mijn cliënten en stiekem bij mezelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.